Omul care a inventat World Wide Web – “legile neutralității Net sunt critice.”

Google - Thimoty Berners-Lee“Avem nevoie de legi specifice care sa asigure că internetul rămâne deschis.” a spus  Thimoty Berners-Lee
Tatăl a World Wide Web spune că avem nevoie de legi specifice sa asigure că internetul rămâne deschis și un motor de creștere. Pe site-ul Comisiei Europene, Berners-Lee a discutat despre amenințările la “deschiderea care stă la baza Web-ului și Internet-ului mai larg.”

Acesta spune ca pe principiul neutralității Net, se susține tot traficul care curge prin Internet este tratat în mod egal, si exista nici o preferință specială în ceea ce privește viteza sau accesul la date un tip de conținut sau la furnizorii de individuali.
Unele companii sunt împotriva neutralității Net, spunând, că serviciile de înaltă lățime de bandă, cum ar fi site-uri de streaming video ar trebui să plătească mai mult pentru partea lor de rețea sau să li se permită să perceapă bani pentru viteze mai mari. Cei care sunt în favoarea neutralității Net cred că taxele ar da furnizorilor acces la prea mult control asupra continutului de produs pe Internet.

În SUA, Comisia Federală pentru Comunicații intenționează un vot la 26 februarie decide cu privire la noile linii directoare pentru neutralitatea Net. Abordarea problemei în Europa, Berners-Lee a spus că neutralitatea Net este atacata. Un studiu arata ca 74 la sută din cele 86 de țări studiate nu au “reguli clare și eficiente pentru neutralitatea rețelei, și/sau prezintă semne de discriminare de preț.”
“Dacă vrem să mențină și să se consolideze Internetul ca un motor de creștere economică, trebuie să ne asigurăm că societățile care furnizează acces nu ar trebui să fie în măsură să blocheze, acceleratie, sau altfel limita conținut legal și a serviciilor de utilizatori on-line, fie pentru comerciale sau politice motivație “, a declarat Berners-Lee.
Berners-Lee, de asemenea, a spus ca ‘”o astfel de practică oferă prea multă putere pentru companiile de telecomunicații și furnizorii de servicii on-line”, a spus el.
“Acest lucru ar da mana libera concurenței și ar sufoca serviciile inovatoare inainte de a vedea lumina zilei”, a declarat Berners-Lee.
“Imaginați-vă ca pentru pornire furnizorul de servicii ar trebui să ceară permisiunea sau să plătească o taxă pentru concurenta înainte ca acestea sa poata atrage clienti. Sună mai mult a mită sau abuz de piață – dar este exact tipul de scenariu care ne îndepărteaza de la neutralitatea rețelei.”
Uniunea Europeană are propuneri de reglementare a pieței unice a telecomunicațiilor. Parlamentul European este deja în favoarea neutralității Net.
“Cetățenii și întreprinderile din UE au nevoie de neutralitatea net acum”, a spus el, “înainte de discriminare on-line devine norma.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s